ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Νότα Κυμοθόη "Γραπτές αλήθειες" Δοκίμιο

                           Γραπτή πλάκα του Γκιλγκαμές 7ος π.Χ. αιών στο Βρετανικό Μουσείο

Η ανθρώπινη ιστορία αποτελεί την πορεία του ανθρώπου με όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί και τα γεγονότα των αλλαγών χρονικά έχουν αφήσει τα ίχνη τους. Γεγονότα που άλλαξαν την θρησκευτική συνήθεια και τρόπο λατρείας έχουν καταγραφεί και οι αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως. Οι μελετητές της έρευνας κατά καιρούς ανακοινώνουν τις επιστημονικές τους απόψεις, αλλά ελάχιστοι τις διαβάζουν. 
Έπεσε στην αντίληψή μου η συγκεκριμένη πλάκα του Γκιλγκαμές από τον 7ο π. Χ. αιώνα κι είναι αρκετά σημαντική για μελέτη, μιας κι αναφέρεται σε γεγονότα μεγάλων αλλαγών.
Το ότι λοιπόν στις ημέρες μας ο κόσμος διανύει αλλαγές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παραδεχτούν, δεν συμμαίνει πως δεν είναι αλήθεια.
Έτσι λοιπόν και σε μια άλλη εποχή είχε συμβεί το ίδιο. Γεγονότα που διαβάζουμε σε γραπτές πηγές με νοήματα αλληγορικά κι όμως κάποιοι κι εδώ αμφισβητούν, γιατί οι αλλαγές τρομάζουν τους περισσότερους.
 Ο άνθρωπος τοποθετεί τη ζωή του σε μια σειρά κι όταν εξωτερικοί παράγοντες του την ανατρέπουν, δυσκολεύεται να δεχτεί αυτές τις αλλαγές...
Από τα νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρατηρούμε πως εικονίζεται ως κερασφόρος, αλλά ελάχιστοι κατανοούν, πως ένας τόσο μεγάλος σαν την αφεντιά του, έχει τον Κριό στην κεφαλή του.
Κι όμως η εποχή του Κριού, ήταν γεγονός, καθώς η εποχή αυτή ήρθε μετά την εποχή του Ταύρου. 


Ο Ταύρος που ήταν η εποχή καθαρά του Διός κι όλα τα Μινωϊκά ανάκτορα κι όχι μόνον φέρουν σύμβολα ταυρικών κεράτων, είχε παρέλθει στην εποχή του. Τα θυσιαστήρια γέμουν από παραστάσεις γλυπτές με τον Κριό, ως λατρευτικό ζώο...Τι σημαίνει όμως αυτό σε μια εποχή που είχε διαδωθεί λατρευτικά σε όλη τη γη και σε όλα τα ιερά;
Παραστάσεις με αμνοφόρους στην πλάτη πολλές σε όλα τα ιερά...
Και η γνωστή..."θυσία του Αβραάμ" συμβολικά φανερώνοντας την μεταβολή από την εποχή του Αμνού στην εποχή των Ιχθύων, με τον ερχομό λατρείας του Ιησού Χριστού, που ταυτίστηκε το όνομά του με τους ΙΧΘΥΣ= Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.

Στην Συρία όπου ματώνει απ΄όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας, περί τον 7ο αιώνα π. Χ. κι αργότερα περί το 4.000 π. Χ. γράφεται επάνω σε πλάκες το περίφημο έργο του Γκιλγκαμές. Ποιός όμως ήταν ο Γκιλγκαμές και γιατί στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πολλά γι΄αυτόν;


Το 1975 οι εκδόσεις ΑΤΕΡΜΩΝ περιλαμβάνουν στις εκδόσεις τους "ΤΟ ΕΠΟΣ ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣ"...

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο έπος αυτό του Γκιλγκαμές τα γραπτά κείμενα σχετίζονται με τα όσα έχουν σχέση με τον γνωστό κατακλυσμό, που περιγράφει και η Παλαιά Διαθήκη; Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως όσα γράφονται στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν στις ιστορίες των Σουμερίων και Αιγυπτίων;
Τι σχέση έχει ο πόλεμος προβάτων και ταύρων;
Οι εποχές αλλάζουν κάθε 2000 χρόνια σε σχέση με τη θέση των πλανητών και του ήλιου κατά τις ισημερίες και κυρίως κατά την εαρινή ισημερία. Έτσι λοιπόν βλέπουμε καθαρά πως ο Γκιλγκαμές γράφει για την αλλαγή μιας εποχής, από τον Ταύρο (κράτησε ως το 1750 π. Χ. περίπου) στον Κριό (από το 1750 π.Χ. έως το 10 μ. Χ.), κι από τον Κριό στους Ιχθείς (από το 10 μ. Χ. έως το 2012μ. Χ.)
κάτι που έχει λάβει χώρα και στις ημέρες μας, δηλαδή από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου (2012 μ, Χ.).
...(συνεχίζεται)
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

© Νότα Κυμοθόη