ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Ιερή μνήμη Μεγάλου Αλεξάνδρου"

  Νότα Κυμοθόη "Ιερή μνήμη Μεγάλου Αλεξάνδρου"

Στις 10 Ιουνίου ο  Αλέξανδρος ο Μέγας  άφησε αυτόν τον φθαρτό κόσμο πλούσιο πίσω του κι ανέβηκε στο άυλο θεϊκό επίπεδο, απ΄όπου είχε έρθει!!! Αλέξανδρος Γ΄ο Μακεδών γεννημένος στην Πέλλα πρωτεύουσα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του 356 π. Χ. από το βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β΄ και την πριγκίπισσα της Ηπείρου Ολυμπιάδα. Η καταγωγή του είναι από τον ημίθεο  Ηρακλή που ήταν ο γενάρχης της  δυναστείας των Αργεαδών Μακεδόνων και από τον ήρωα  Αχιλλέα του οποίου ο γιος του είχε ιδρύσει το βασιλικό οίκο των Μολοσσών, της Ηπείρου.
Μαθητής του Αριστοτέλη και μυημένος στα ιερά Μυστήρια του Ήλιου της Ουρανίας Οδού των αρχαίων Ελλήνων Μυστών του Άμωνος Ζηνός, διέδωσε την αρχαία ελληνική σκέψη και γλώσσα σε όλη την Ανατολή!!!
Η μεγάλη και ιερή αποστολή του, που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν, εκτελέστηκε, καθώς διέσχισε με επιτυχία την έρημο Τάκλα Μαχάν. Ένας άθλος που δεν κατανοούν εύκολα οι άνθρωποι σήμερα. Κι όμως εκείνη την εποχή, με τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη και μαζί με τους στρατιώτες του το κατόρθωσε, ακολουθώντας μια πορεία, που θυμίζει εκείνη την αρχαία πορεία του  Έλληνα που έφθασε ως εκεί, του Διονύσου! Πήγε λοιπόν έως εκεί, για να επιθεωρήσει τα αρχαία ελληνικά φρούρια του Διονύσου ή για κάποιο άλλο λόγο; Κι όμως σήμερα οι αρχαιολογικές σκαπάνες φέρνουν στο φως αρχαιοελληνικά ευρήματα και ελληνικές μούμιες του 4.οοο πριν την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μια εποχή σφραγισμένη από την ελληνική εκστρατεία του Διονύσου.  
Μέγας Αλέξανδρος Βασιλεύς Μακεδόνων Αυτοκράτωρ Α΄ ελληνικής αυτοκρατορίας ως τον Καύκασο, ως τα Ιμαλάια, ως τον Ινδικό ωκεανό και τον Περσικό Κόλπο. 

Κοιμήθηκε στη Βαβυλώνα στις 10 Ιουνίου 323 π. Χ. στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα Β΄και μάλλον δηλητηριάστηκε στο συμπόσιο που έγινε εκεί από άνθρωπο του Κάσσανδρου.

Η σωρός του τοποθετήθηκε μέσα σε λάρνακα γεμάτη με μέλι για 2 χρόνια. Το 321 π. Χ. ξεκίνησε η σωρός του για να μεταφερθεί στη Μακεδονία στον τόπο καταγωγής του για να ταφεί εκεί, μετά από αίτημα της μητέρας του Ολυμπιάδας. Στο δρόμο για τη Μακεδονία, ο Πτολεμαίος Α΄ο Λάγου ή Σωτήρ βασιλιάς της Αιγύπτου, απέσπασε τη σωρό για προσκύνημα στην Αλεξάνδρεια τοποθετώντας την στην περιοχή της Αλεξάνδρειας με το αρχαίο όνομα Ίνεμπ Χέτζ. Οι πόλεμοι των επιγόνων του για τη διαδοχή στο θρόνο του κράτησαν 40 ολόκληρα χρόνια. 

Ο Κάσσανδρος δολοφονεί την Ολυμπιάδα το 316 π. Χ., παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μ. Αλέξανδρου τη Θεσσαλονίκη  το 315 π. Χ. δίνοντας το όνομά της στην πόλη. Ο Κάσσανδρος δολοφονεί το γιο του Μ. Αλεξάνδρου που απέκτησε με τη Ρωξάνη και τη Ρωξάνη το 310 π. Χ. και την αδερφή του Κλεοπάτρα το 308 π. Χ. όταν πήγαινε για να νυμφευθεί τον Πτολεμαίο Α΄Λάγου στην Αίγυπτο.
Η σωρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ακόμα στην Αλεξάνδρεια, καθώς το 215 μ. Χ. ο Ρωμαίος Αυτοκράτωρ Καρακάλας επισκέπτεται και αποδίδει τιμές! Αλλά ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν έχει ακόμα βρεθεί...
Η κα Σουβαλτζή ανέσκαψε και βρήκε στην έρημο Σιούα ευρήματα σχετικά με αυτόν, ισχυριζόμενη πως είναι ο τάφος του Μ. Αλέξανδρου...
Έχουν πολλά γραφτεί και λεχθεί και κάποιοι κρατούν τα μυστικά για λόγους εξουσίας...
Έχουμε όμως ένα θέμα ιστορικό το οποίο θέλει πολύ μεγάλη μελέτη κι αυτό σχετίζεται με την όλη πορεία του ελληνισμού έως σήμερα καθώς και τις σχέσεις που έχουν εδραιωθεί με τους γείτονες λαούς. 
Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία που διαδέχτηκε την Α΄ελληνική αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ίδρυσε σε συνεργασία με το ιερατείο των Εβραίων το 330 μ. Χ. την Νέα Ρώμη της Ανατολής με έδρα την Κωνσταντινούπολη, την οποία το 1453 μ. Χ. κατέλαβε ο Μωάμεθ ο Πορθητής.  Στη Βενετία μεταφέρθηκαν οι καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς και τοποθετήθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου όπου υπάρχει και μια ιερή λειψανοθήκη, μέσα στο ιερό, ολόχρυση, ίδια στην περιγραφή με αυτήν όπου αναφέρουν ιστορικοί, όπως ο Διόδωρος ο Σικελιώτης και ο Στράβων. 
Κι επειδή τίποτα αληθινό δεν χάνεται, μήτε η αλήθεια της ταφής άλλα και της κλοπής της σωρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν χάνεται, αλλά καλά κρατεί τα μυστικά της, ως θέλει ο Ύψιστος Θεός της Αλήθειας για λόγους, οπού και πάλι θα φανερωθεί η αλήθεια, για να έρθει η μεγάλη αλλαγή στο Φως το Πνευματικό οπού αποτελεί την Ουράνια Οδό για την εποχή μας και το μέλλον του κόσμου!!!