ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Νότα Κυμοθόη "Ο Θεός Απόλλων στη Γάζα"

Νότα Κυμοθόη 

"Ο Θεός Απόλλων στη Γάζα"

  Το εικονιζόμενο ορειχάλκινο άγαλμα του αρχαίου Θεού Απόλλωνος των αρχαίων Ελλήνων ηλικίας 2.500 χρόνων, βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, το Καλοκαίρι του 2013. Πιάστηκε κατά λάθος στα δίχτυα ενός ψαρά και κατασχέθηκε. Που βρίσκεται όμως;

    Η Ιερή Ενέργεια του Θεού Απόλλωνος δεν έχει χαθεί. Το σημαντικό αυτό εύρημα, έρχεται μέσα από την αρχαιότητα για να φανερώσει αλήθειες κρυμμένες κα καταχωνιασμένες για πολλούς λόγους. 

  Ο έκπληκτος ψαράς που το βρήκε μέσα στην άμμο της θάλασσας το καθάρισε όσο μπορούσε.

 Είναι 1,70 μέτρα ύψος και ζυγίζει 450 κιλά, φιλοτεχνημένο με χαλκό και κασσίτερο. Ένας αρχαίος Θεός λατρεμένος στην περιοχή, υιός του Πατέρα Θεών κι ανθρώπων Ζευ. Βγήκε μέσα από τη θάλασσα για να θυμίσει στους ανθρώπους πως η πορεία τους επάνω στη Γη έχει μακραίωνη ιστορία σε τόπους και χώρες, όπου οι σημερινοί κάτοικοι, ίσως έχουν άγνοια. 

  Έρχεται πάλι η Ιστορία στο φως και όπως είχα αναφερθεί σε κάποια παλαιότερη ανάρτησή μου, σ΄ ένα Δοκίμιό μου με τον τίτλο ΕΛ, επανέρχομαι. Έτσι απλά, για να μάθουν οι νεότεροι και να διδαχτούν οι έχοντες άγνοια, πως στην περιοχή αυτήν υπήρχαν στην αρχαιότητα αρχαίες ελληνικές πόλεις. 

(εικ. από το ιντερνέτ, για τη διάδοση της γνώσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου