ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Νότα Κυμοθόη "Το νόημα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος"

                                     εικόνα: Ψηφιδωτό από την Αγ. Αικατερίνη του Σινά

Νότα Κυμοθόη "Το νόημα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος"
Στην αρχαία ελληνική εποχή υπήρχαν Ναοί του Σωτήρος Διός κι ένας από αυτούς τους μεγαλοπρεπείς αρχαίους ελληνικούς ναούς, βρισκόταν στην Ιερή Πνύκα της αρχαίας Αθήνας, στο νομό Αττικής. Ακριβώς απέναντι από τον Ιερό βράχο του Παρθενώνος, στην Ακρόπολη. Σήμερα τα αρχαία ερείπια φανερώνουν όλο εκείνο το μέγεθος, αλλά και το Μεγαλείο του Ναού του Σωτήρος Διός, στην εποχή της δόξης του.
Ποιος σήμερα μπορεί να γνωρίζει γι΄ αυτήν την αρχαία γνώση; Ποιος σήμερα έχει επίγνωση για το Φως του Σωτήρος Διός,  οπού βεβηλώθηκε με πλήθος κατηγορίες και λασπολογία απ΄ όσους δεν το γνώριζαν και δεν είχαν τη μύηση, αλλά μήτε απλά την αληθινή γνώση του Φωτός; Κι όμως η αρχαία εκείνη γνώση δεν χάθηκε, αλλά πλανήθηκε ως θέλει κι ο ίδιος ο Αληθινός Θεός σε χώρες και τόπους και λαούς και διασώθηκε σε κομματάκια όπως ένα παιχνίδι, αυτό που λένε παζλ. Αν λοιπόν ενωθούν όλα αυτά τα κομματάκια η Μια Αλήθεια Φανερώνεται!!!
Και τι είναι αυτό το Ιερό Φως της Θείας Γνώσης της Μιας Αλήθειας του Αιωνίου και Πανίερου Θεϊκού Φωτός;
Επί ρωμαϊκής εποχής, έχουμε μια μεγάλη αλλαγή, στον τότε γνωστό κόσμο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, η εξουσία του Αυτοκράτορα, οπού ονομάζεται ο ίδιος "Θεός ήλιος", μέσα από την πολεμική του βια, μέσα από τις απολαύσεις των ηδονών, μέσα από την άγνοια της πνευματικής γνώσης, όπου λίγο-λίγο και μεθοδικά καταρρέει η Μεγάλη Ελληνική Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή των Εθνικών, εκείνης της εποχής. Μιας εποχής όπου Ιεροί Δάσκαλοι περί 30.000 δίδαξαν σε όλη αυτήν την τεράστια ελληνική Αυτοκρατορία για το Φως του Θεού. Θεράπευαν! Βοηθούσαν και τους θεωρούσαν Ιερούς Δασκάλους και τους χώρους τους Θεραπευτήρια. Αλλά ελάχιστοι και τότε κατανοούσαν.
 Μετά από όλους τους μεγάλους Ιερούς Δασκάλους εκείνης της εποχής, επικράτησε μια ζύμωση μεγάλης σήψης, όπου όλα συνθλίβονταν κι ο κόσμος υπέφερε πολλά δεινά. Σε μια τέτοια εποχή και στην καρδιά της μεγάλης σήψης, γεννήθηκε ο Εμμανουήλ, οπού εκουσίως πήρε το χρίσμα να μαρτυρήσει ως Χριστός και θεραπευτής ο ίδιος ως Ιησούς, για όλη την αλήθεια του Θεϊκού Φωτός!..Το Ιερατείο στο Ισραήλ συνεργαζόμενο με την στρατιωτική εξουσία των Ρωμαίων, χρησιμοποίησαν την Ιερή παρουσία του Ιησού Χριστού και επάνω στα αρχαία ελληνικά Ιερά, έχτισαν ναούς οπού υμνούσαν αφ΄ ενός την δόξα του Χριστού (χρησιμοποιώντας την), αφ΄ ετέρου κι όλων όσων μαρτυρούσαν για τη δόξα Χριστού και σφαγιάζονταν μαρτυρικά (από τους ίδιους) από την ίδια κοσμική εξουσία...γίνονταν στη συνέχεια ήρωες με την ονομασία Άγιος!
Η ολοσχερής καταστροφή της αρχαίας θρησκείας των Εθνικών δηλαδή των αρχαίων Ελλήνων είχε γίνει. Αλλά ήθελε κάτι τέτοιο ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και οι Άγιοι οπού πίστεψαν στην όλη αλήθεια της Διδασκαλίας του;
Δίδαξε δηλαδή ο Ιησούς Χριστός την αιματηρή καταστροφή για το όνομά του;
Πως μπερδεύτηκε αλλά και διαστρεβλώθηκε έτσι όλη η αλήθεια; Πως εξαφανίστηκαν όλες οι αρχαίες Ιερές Μυσταγωγίες των αρχαίων Ελλήνων με την "κατηγορία" Ειδωλολατρία;
Αυτό είναι το νόημα της Διδασκαλίας του Χριστού ή μήπως άλλη, την οποία έχουν τόσο καλά κρύψει;
Ας έρθουμε όμως στο γεγονός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος!..Αυτό, οπού ως μεγάλη γιορτή, γιορτάζουμε από τις 5 έως και τις 6 Αυγούστου!..
Είναι αυτό το όρος Θαβώρ ή όρος Ερμών, όπως γράφουν οι γραφές, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού; Και που είναι;
Σε μελέτη, βρήκα πως το όρος Ερμών, όπως ονομαζόταν ή Θαβώρ, έχει υψόμετρο 2.814 μέτρα και η κορυφή του βρίσκεται στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου, με ένα από τα μέρη της κορφής του στη Συρία, να ελέγχεται στις ημέρες μας από το Ισραήλ.
Στο όρος λοιπόν των Ερμών ανέβηκε ο Χριστός κι εκεί έγινε η Μεταμόρφωσή του.
Ερμές, ήταν σωροί από πέτρες όπου οριοθετούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τα όριά τους. Αργότερα σε αυτές τοποθετήθηκαν αρχαίοι Φαλλοί κι αργότερα Όρθιες Στήλες με την κεφαλή Θεού κυρίως του Ερμή αλλά και 2 Τετράγωνα το ένα μέσα στο άλλο!
Αν παρατηρήσουμε την απεικόνιση της Μεταμόρφωσης του Χριστού, έτσι απεικονίζεται στις ιερές εικόνες. Δηλαδή λάμπει μέσα σε 2 τετράγωνα!..
Δηλαδή οι στήλες αυτές προστάτευαν την περιουσία των αρχαίων Ελλήνων!..Τους έφερναν καλή τύχη και τους προστάτευαν από τα διάφορα μαγικά ξόρκια της εποχής εκείνης.
Ανέβηκε λοιπόν ως εκεί ο Ιησούς Χριστός μαζί με τον Ιωάννη, τον Ιάκωβο και τον Πέτρο. Τρεις μαθητές του, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες του όλου γεγονότος της Μεταμόρφωσής Του.
Όρια λοιπόν αρχαίων Ελλήνων ήταν με Ερμαϊκές Στήλες κι αφιερώματα σε Ιερές Μορφές αρχαίων Ελλήνων Θεών! Ο Ιησούς Χριστός είχε όλη την Ιερή Γνώση Όλων των αρχαίων Ιερών Μυστηρίων του Πανίερου Ιερού Θεϊκού Φωτός της Α΄Αρχής κι Όλων των Ιερών Δασκάλων έως και των ημερών του. 40 ολόκληρες ημέρες πριν την ημέρα της Σταυρώσεώς του φανερώνει ακριβώς αυτό όπου ήταν ο ίδιος κι αυτό το Ιερό Φως με το οποίο πορευόταν κι ο ίδιος το γνώριζε.
Οι μαθητές του δεν μπορούσαν να κατανοήσουν όλη αυτή την ενέργεια του Θεϊκού Πανίερου Φωτός της Α΄ Αρχής κι Όλων των Ιερών Δασκάλων με το Οποίο ο Ιησούς Χριστός πορευόταν και με αυτό είχε χριστεί κι αυτό όλο προσπαθούσε μέσα από τη Διδασκαλία του να φανερώσει στους ανθρώπους της περιοχής του. 
Παρουσιάζεται δηλαδή Μεταμορφώνεται μέσα σε Ολόλαμπρο Ολόλευκο Φως αλλά διατηρούσε το σώμα και τη μορφή του, ενώ συνομίλησε με την ενέργεια του Μωυσή και του Ηλία. Εδώ βλέπουμε όλη την Ιερή Φανέρωση της Μιας Αλήθειας Όλης της Ιερής Γνώσης. 
Οι άνθρωποι, οπού δεν μπορούν να κατανοήσουν όλη αυτήν την Υπέρτατη Αρχή, μιλάνε για τον Μωυσή και για τον Ηλία, αλλά ενώ οι δυο αυτές ιερές μορφές ανθρώπων, για την περιοχή εκείνη όπου γεννήθηκε κι έζησε ο Χριστός, η κάθε μία έδρασε κι έπραξε έργο διαφορετικό και ο μεν Μωυσής πέθανε ο δε Ηλίας αρπάχτηκε στα ουράνια, δεν κατανοούν την όλη μαθητεία κι όλο το κλειδί αυτής της Ιερής Γνώσης!..
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος φανερώνει ακριβώς αυτό, δηλαδή τον συνδετικό κρίκο, οπού είναι η Μεταμόρφωση της ψυχής, η οποία συνδέει τα κάτω (φθαρτό σώμα, γήινης δόξας) με τα άνω (πνευματικό σώμα, άυλης ψυχής και πνευματικής δόξας αιωνίας).
Η φωνή οπού ακούστηκε επιβεβαιώνοντας πως ο Χριστός είναι ο Υιός Θεού τον οποίο έστειλε Εκείνος, δηλαδή ο ίδιος ο Θεός, ήταν για να μαρτυρηθεί αυτό ως γεγονός, δηλαδή του ρόλου όπου έπαιζε η όλη παρουσία στη Γη του Ιησού Χριστού, που είχε κατανοήσει πως ήταν Υιός Θεού, ενώ όλοι οι άλλοι, οπού ενώ τελούσαν τα μυστήρια του Θεού στην εποχή του και στον τόπο εκείνο, δεν κατανοούσαν τις Ιερές Τελετουργίες και βεβήλωναν αφ΄ ενός τον Ιερό Ναό του Σολομώντος  αφ΄ ετέρου όλη την Ιερή Μυσταγωγία του Πανίερου Λόγου!..
Κι αυτό ακριβώς φανερώθηκε στη συνέχεια ως γεγονός την ημέρα της Σταύρωσης του Χριστού αλλά και στην ολοσχερή καταστροφή του Ναού του Σολομώντος. 
Η συνέχεια είναι το Φως της Ανάστασης, το Φως της Αναλύψεως και η Πεντηκοστή, όπου φανερώνεται ακριβώς όλη η Πανίερη Αλήθεια της Α΄ Αρχής την οποία ακόμα οι άνθρωποι δεν μπορούν μήτε να κατανοήσουν, μήτε να συνειδητοποιήσουν και έχουν μεγάλο μπέρδεμα, με τις επίγειες θρησκείες και τις κοσμικές τους εξουσίες...
Δηλαδή η Μια Αλήθεια δεν χάθηκε ποτέ, αλλά μέσα από τον Ιησού Χριστό φανερώθηκε στις ημέρες εκείνες της μεγάλης αλλαγής! O Eις Θεός, ο Μέγας Θεός ως εις το Φως!!!
Στις δικές μας ημέρες, όπου γίνεται πάλι μεγάλη ζύμωση κι έχουμε πάλι μεγάλη αλλαγή σε όλα τα όσα από εκείνη την εποχή εδραιώθηκαν, εύχομαι να βρει ο καθένας το δρόμο του, να συνειδητοποιήσει το λόγο της παρουσίας του στη γη και να φροντίσει για να παίξει καλά το ρόλο του με Θεϊκή πάντα καθοδήγηση για το δικό του καλό και το καλό όλων!
Χρόνια Πολλά εις Έτη Πολλά αγαπημένα μου αδέρφια όπου γης
Με Φως και Αγάπη για την Μια Αλήθεια της Πανίερης Θεϊκής Αλήθειας του Πανίερου Θεϊκού Φωτός
Νότα Κυμοθόη

© Νότα Κυμοθόη