ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Ήρεμες σχέσεις"

                                                      φωτογραφία της Νότας Κυμοθόη

Νότα Κυμοθόη "Ήρεμες σχέσεις"
Αν σταθούμε για μια στιγμή, έτσι απλά, όπως στέκει το φως του ήλιου σε μια οθόνη λήψηε και κοιτάξουμε μέσα μας, ίσως αναγνωρίσουμε όλα εκείνα τα λάθη, οπού είναι σκιές στην πορεία του καθενός. Κι αν κάποιος πιστεύει πως είναι αλάνθαστος, τότε θα είναι τόσο πολύ φωτεινός, που θα είναι ή αόρατος ή θα μας τυφλώσει με το φως του. Ποιος είναι αυτός ο θνητός ανάμεσά μας, οπού κρίνει συνεχώς τους άλλους και κατακρίνει και καταδικάζει με καυστικό τρόπο; Ποιος είναι αυτός ο θνητός, οπού μπορεί να αφαιρεί τη βούληση του συνανθρώπου του, όποιος κι αν είναι αυτός ο συνάνθρωπος, για να του επιβάλει τρόπους κι απόψεις οπού αυτός ο κρίνων τους άλλους έχει υιοθετήσει για τον εαυτό του; Υπάρχει θνητός φωτεινός κι ολόφωτος επάνω στη γη; Αν λοιπόν θέλουμε ηρεμία ανάμεσά μας, ας δεχτούμε το γεγονός των διαφορετικών απόψεων κι ας προσπαθήσει ο καθένας να γίνει καλύτερος και φωτεινότερος για τον εαυτό του, δίχως να ασχολείται με τον άλλον. Κι όταν αυτό κατορθώσει ο θνητός άνθρωπος με το Υπέρ Εγώ του να στραφεί εντός του, ώστε να γίνει καλύτερο, τότε θα έρθει αφ΄ενός αφθονία στον ίδιον, στην οικογένειά του, στον τόπο του, στην πατρίδα του και σε όλη τη γη. 
Αν λοιπόν οι σύγχρονοι "σοφοί" της γης αγωνίζονται να υποτάξουν τους εν αγνοία ζώντες, ποτέ δεν θα έρθει αφθονία κι ευημερία, απλά συντηρούν ανθρώπους "σκλάβους" οι οποίοι όταν ξυπνήσουν θα επαναστατήσουν. Κι επειδή αυτό ως γεγονός έχει συμβεί σε παρελθόντα χρόνο σε πολλές κοινωνίες ανθρώπων σε όλες σχεδόν τις χώρες όποιας φυλής κι εθνότητας είναι οι άνθρωποι, στην εποχή μας καλούνται οι σύγχρονοι "σοφοί" να πάρουν θέση γι΄ αυτό το γεγονός. Αναρωτιέμαι πολλές φορές, αν υπάρχουν σύγχρονοι "σοφοί" στον πλανήτη γη. Γιατί αν υπάρχουν, τι διδάσκουν στις ημέρες μας; Πως σκέφτονται να βοηθήσουν τους μη σοφούς συνανθρώπους τους;
Τολμώ ταπεινά να καταθέσω, πως οι ήρεμες σχέσεις των ανθρώπων, δημιουργούν ευημερία!
Ας προσπαθήσει ο καθένας να καλλιεργήσει αυτήν την υπέροχη θεϊκή Αρετή, την ΗΡΕΜΙΑ!
Με φως και αγάπη
Νότα ΚυμοθόηΆδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .


© Nότα Κυμοθόη