ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Imperia του Peter Lenk "

                                                              Imperia του Peter Lenk 
Νότα Κυμοθόη "Imperia του Peter Lenk"
Ο περίφημος γλύπτης έχει ενθουσιάσει πλήθος κόσμου με τις δημιουργίες του και μελετώντας το έργο του, αναφέρομαι στο περίφημο αυτό γλυπτό του (φωτογραφία από τη w), που βρίσκεται στο λιμάνι της υπέροχης πόλης Constance. Η πόλη αυτή είναι στην ομώνυμη λίμνη τριεθνές σύνορο Αυστρίας, Ελβετίας και Γερμανίας στις Άλπεις!..
Το γλυπτό αυτό, έχει μια θαυμαστή σύλληψη καθώς παρουσιάζει μια εταίρα η οποία κρατά στο ένα χέρι της τον αυτοκράτορα και στο άλλο τον θρησκευτικό ηγέτη και στο κεφάλι της έχει ένα αναποδογυρισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και πάνω του έχει φάρο. Το έργο δημιουργήθηκε το 1993!
Θέλει να πει πολλά στους Ευρωπαίους με αυτό του το έργο στην περιοχή αυτή. Ίσως γιατί η αλλαγή που είχε ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στην Ευρώπη μέσα σ ένα κλίμα συνδημιουργίας των λαών, όπου συνορεύουν μεταξύ τους ή ενώθηκαν μεταξύ τους, έχουν ιερή υποχρέωση να συμβιώσουν παραμερίζοντας την κάθε "εγωϊκή" εξουσία τους είτε πολιτική, είτε θρησκευτική. 
Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .