ΓΝΩΜΗ

ΓΝΩΜΗ


¨΄Αγει δε προς το Φως την Αλήθειαν χρόνος" Μένανδρος

Μεταφέρει προς το φως την αλήθεια ο χρόνος
(Απόδοση Νότα Κυμοθόη)

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Νότα Κυμοθόη "Ε"

Ε
Γράφει η Νότα Κυμοθόη


Και καθώς αλλάζουν οι καιροί με μια ενέργεια γοργή, κάποιοι νομίζουν πως γνωρίζουν την αλήθεια, της γνώσης των αρχαίων Μυστών, οπού με ιερές τελετές είχαν δημιουργήσει σχέσεις δυνατές...
Δίχως ν΄αμφισβητώ γνώσεις κάποιων, απλά θέτω το ερώτημα, οπού κι αυτό μέσα του κλείνει απορία "ιερή"...
Γιατί... αν...η γνώση των αρχαίων Μυστών, σε κάποιους έχει φανερωθεί, υποχρέωση έχουν "ιερή", η γνώση αυτή να διαδοθεί...για να διασωθεί, μέσα από αυτήν την εποχή. Μια εποχή, οπού έξυπνα γεννιούνται τα παιδιά κι ας μην είναι όλα, απ΄ των...αρχαίων Ελλήνων τη γενιά. Το DNA μπορεί όλες τις πληροφορίες μέσα του να κουβαλά, αλλά η γνώση όταν γίνεται αυτοσκοπός σε κάποιων την πορεία, είναι πραγματική ...μαγεία!!!
Κι αναρωτήθηκα πολλές φορές, αν η γνώση κουβαλά ρατσιστικές διαφορές...
Ανάμεσα σε ανθρώπους, καθώς πορεύομαι και ζω σε χώρες με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό, συνειδητοποιώ πως οι άνθρωποι τη γνώση μεταδίδουν, για το ανώτερο καλό!!! Καλό δικό τους και των άλλων!..Κι αυτό είναι "ιερό" κι "ανώτερο" καλό, γιατί ανάλογα το νου του καθενός, προσλαμβάνει αυτό, οπού κατανοεί...
Ε λοιπόν, για μια εποχή οπού έχει έρθει και γοργά προχωρά κι ας μη το έχουν οι περισσότεροι αντιληφθεί. Μελάνι απλώθηκε πολύ σε χαρτιά. Φαιά ουσία δαπανήθηκε αρκετή σε αίθουσες με ομιλίες, σεμινάρια και διδασκαλίες για ελάχιστους ομάδας και...ελάχιστοι έχουν κατανοήσει αυτό το Ε τι πληροφορίες κουβαλά...
Οι Έλληνες στην καταγωγή με χαρτί απογραφής υπηκοότητας ελληνικής, αισθάνονται υπερήφανοι γι΄ αυτήν κι άλλοι ακόμα προσπαθούν για την Ελληνικότητα πολλά να πουν. Πόσοι όμως έχουν τη γνώση ή μάλλον τη Μύηση την Ιερή, μαζί και το "χρίσμα Αρχαίου Ιερέως" ώστε να περάσουν το μήνυμα της γνώσης και όλα όσα ως "κωδικός" ή ως "προφητεία" όπως λέγεται στις ημέρες μας, αυτό το Ε όπου στο παρελθόν έχει φανερωθεί και αληθεύει σε παρόν;

Αν λοιπόν, γνώριζαν σήμερα οι μελετητές, πως οι όσοι λάμβαναν μέρος σε ιερές αρχαίες τελετές, αποτελούσαν συνδετικό κρίκο ενότητας της περιοχής τους ή της πόλεως καταγωγής τους με το ιερό του Θεού λατρείας οπού συμμετείχαν τελετουργικά, θα είχε ξεκαθαρίσει το όλο τοπίο. Διότι η συμμετοχή τους χαρασσόταν και ταυτιζόταν στη λατρεία του Θεού με ένα Ε. Το ένα σημείο φανέρωνε την ατομική του παρουσία στην τελετή, το άλλο την πόλη ή τόπο καταγωγής του συμμετέχοντος και το μεσαίο της γραμμής, την ένωσή του με το Ιερό του Θεού τελετουργικής του Μύησης!!! Οι όσοι έφεραν το αρχαίο σημείο Ε είχαν την ιερή Μύηση του Δέντρου της Ζωής κι ήταν Ιεροί Μύστες που έδιδαν Μύηση στους άλλους!!! Η Μύηση ήταν κωδικοποιημένη και Ιερή με τελετουργικό, οπού λάμβαναν μόνον οι ικανοί και μετά από ιερές νηστείες, ιερές προσευχές σε διάφορα ιερά επί σειρά ετών...Αποτελούσε δε αυτό έναν Συμπαντικό Ιερό Σύνδεσμο, μεταξύ των Μυημένων και υπήρχε ο Αρχιερεύς Όλων σε θρόνο Ιερό!!!Αποτελούσε δηλαδή η Μύηση έναν ιερό κώδικα μιας μοναδικής και Συμπαντικής Ιερής Μήτρας, που ήταν ο σύνδεσμος όλων!!!Υπήρχε ο όρκος της σιωπής, τον οποίο έδιδαν και ουδείς είχε το δικαίωμα να παραβιάσει, μήτε να φανερώσει...
Οι Φωκείς=αυτοί που κρατούσαν τους φώκους, δηλαδή τα κλαδιά δέντρου αναμμένα για να περνούν οι προσκυνητές πηγαίνοντας στο Μαντείο του Απόλλωνος, παραβίασαν τα ιερά και έσπασαν τον Ιερό Σύνδεσμο. Αυτός ο Ιερός Σύνδεσμος ήταν η Ιερή Τρισυπόστατη Θεϊκή ενότητα. 
Θεός ήταν το Φως, που ερχόταν από την ίδια Ουράνια Πηγή, όπου κι αν βρίσκονταν τα ιερά Του Ήλιου Θεού!!! Κι αυτά ήταν 8!!! Αργότερα έγιναν 16, διότι προστέθηκαν άλλα 8, των οποίων το Φως ερχόταν από τη Σελήνη. Έτσι δημιουργήθηκε το Ιερό του 16άκτινου Ιερού Συμβόλου Μύησης για όσους ήταν ικανοί να το κατέχουν!..
Η Έλευσις του Ε ταυτίστηκε με το Φως του Ήλιου και της Σελήνης κι αποτέλεσε τον Ενωτικό τρόπο λατρείας του Θεού, μαζί με τις ενέργειες ως μορφές (ονόματα θεών) που αποτελούσαν τις βαθμίδες Μύησης του συμμετέχοντος ανθρώπου με τη θέλησή του. Η ικανότητά του και η πλήρης ταύτισή του με το πλήθος των Αρετών οι οποίες γίνονταν τρόπος ζωής του και κατανόησης όλων των ιερών Ρητών, τα οποία είχαν αναρτηθεί στο Ιερό των Δελφών, αποτελούσαν την Ιερή Μύηση, για να κατακτήσει κάποιος το πρώτο Ιερό Ε, και στη συνέχεια ν΄ αποκτήσει το σύμβολο  της 1ης Τετρακτύος και να φτάσει στην τελική Μύηση που ήταν ο 16άκτινος Ήλιος όλων των Ιερών! 
Η απορία μου είναι η εξής:
Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε φτάσει άραγε σε αυτήν την Υπέρτατη Ιερή Μύηση;
Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είχε τον τίτλο 3 φορές Μέγιστος κι όχι απλά Μέγας!!!
Το Ε της Ιερής Μύησης, αποτελεί και Λόγο ιερό Ένωσης κι ήταν Ιερό Σύμβολο του Ιερού Γάμου ενός άντρα με μια γυναίκα!!!Οι έχοντες την πλήρη γνώση του "εγώ" τους, δηλαδή οι γνωρίζοντες καλά ΤΟ ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, συνηγορούσε στην Ένωσή τους με Γάμο, ενώπιον του Θεού του Φωτός και της Αρμονίας, σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους!!!
...Ως του Ορφέως δεξάμενος το Ουράνιο Κήρυγμα συνέστιος εχρημάτισας και των γήινων υπέτερος και πλήρης ελλάμψεως προήγαγες Προμηθεί σεσωσμένους, τω λόγω σου, πλείστους πανίερε. Δια τούτο, Πυθαγόρα τρισμάκαρ, εκτελούντες σου την μνήμην, τους σους αγώνας φεραίρομεν!!!
...(συνεχίζεται)

Σημείωση: Καμία σχέση δεν έχει η έρευνα για τους Ελάμ και για τους Ελ, μήτε κι εγώ με κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις κάποιων στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.
* Νότα Κυμοθόη: Λογοτέχνις και Ζωγράφος. Μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε., μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ο Απελλής, μέλος του Εκπολιτιστικού ΕΠιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων Οι Αινιάνες.

 © Nότα Κυμοθόη